Leestijd: 2 minuten
873 x gelezen

Arabica koffie

Arabica koffie

Zoals je misschien al weet, zijn er 2 soorten koffiebonen die worden gebruikt voor koffie. Arabicabonen en Robustabonen. Arabica koffie vormt de basis van specialty coffee. Wat maakt deze koffieboon zo bijzonder?

De smaak van arabica koffie

Het grootste verschil tussen de bonen is de smaak. Arabica koffie is vol van smaak en aromatisch. De koffie heeft een stevige body en ondertonen van fruit, noten of specerijen. Koffie van arabicabonen is ook wat zuurder. Een echte smaakbom dus!

De prijs van arabica koffie

Omdat het verzorgen en onderhouden van arabicaplanten meer arbeid vergt van de koffieboer, is arabica koffie duurder dan robusta koffie. Voor specialty coffee worden de beste arabicabonen gebruikt. Daardoor is deze koffie weer duurder dan koffie van arabicabonen in de supermarkt.

Waar koop je arabica koffie?

Arabicabonen koop je in de supermarkt of direct bij de koffiebranderij. Als je de koffie bij een koffiebranderij koopt, koop je altijd specialty coffee. Omdat de koffiebranderijen de koffie direct bij de boer inkoopt en deze zelf brandt.

Dit is ook interessant voor jou:  Mobiele koffiebar

In de supermarkt koop je geen specialty coffee. Hier koop je de arabica koffie die van mindere kwaliteit is. Ook online kun je arabica koffie kopen. Mijn tip is, koop je koffie bij de koffiebranderij bij jou in de buurt. Lokaal, duurzaam en bijzonder.

Veel koffieplezier! 

Handtekening