Leestijd: 2 minuten
738 x gelezen

Arabica koffie

Arabica koffie

Zoals je misschien al weet, zijn er 2 soorten koffiebonen die worden gebruikt voor koffie. Arabicabonen en Robustabonen. Arabica koffie vormt de basis van specialty coffee. Wat maakt deze koffie zo bijzonder?

De smaak van arabica koffie

Het grootste verschil tussen de bonen is de smaak. Arabica koffie is vol van smaak en aromatisch. De koffie heeft een stevige body en ondertonen van fruit, noten of specerijen. Koffie van arabicabonen is ook wat zuurder. Een echte smaakexplosie dus!

De prijs

Omdat het verzorgen en onderhouden van arabicaplanten meer arbeid vergt van de koffieboer, is arabica koffie duurder dan robusta koffie. Voor specialty coffee worden de beste arabicabonen gebruikt. Daardoor is deze koffie weer duurder dan koffie van arabicabonen in de supermarkt.

Waar koop je arabica koffie?

Arabicabonen koop je in de supermarkt of direct bij de koffiebranderij. Als je de koffie bij een koffiebranderij koopt, koop je altijd specialty coffee. Omdat de koffiebranderijen de koffie direct bij de boer inkoopt en deze zelf brandt. In de supermarkt koop je geen specialty coffee. Hier koop je de arabica koffie die van mindere kwaliteit is. Maar dat wil niet zeker niet zeggen dat de smaak ook minder is. Ook online kun je arabica koffie kopen. Veel koffieplezier! 

Dit is ook interessant voor jou:  Koffie in Seattle
Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 0 / 5. Stemmen 0

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram