Leestijd: 2 minuten
605 x gelezen

Bbq rub koffie maken

bbq rub koffie

Koffie drink je niet alleen uit een kopje. Je kunt het als heerlijk ingrediënt gebruiken in tal van lekkernijen. Zo bestaan er heerlijke cappuccino-ijsjes en ijskoffies. En wist je dat koffie ook prima in een bbq rub voor vlees past? Een rub is de kruidenmix waarmee je je vlees inwrijft als je het gaat grillen. Ontdek een aantal bbq rubs met koffie.

Koffie rub recept

Je kunt een rub kopen, maar ook zelf maken. Vaak heb je ingrediënten nodig die je al in huis hebt. Want echt hogere wiskunde is een rub namelijk niet:) Voeg bijvoorbeeld een paar lepels gemalen koffie (medium gebrand) toe aan zout, peper en knoflook en je hebt al een prima rub. Een beetje bruine suiker toevoegen, zorgt voor een mooie krokante korst als je je vlees gaat grillen. Wil je een meer uitgebreide koffierub, probeer dit recept eens:

  • 3 eetlepels Ancho chilipoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 2 eetlepels gemalen koffie (medium gebrand)
  • 1/2 theelepel cayennepeper poeder
  • 1 theelepel knoflookkruiden
  • 1 theelepel komijn
Dit is ook interessant voor jou:  Koffiebonen bewaren

Mix alles door elkaar en bestrijk je vlees royaal met de mix. Laat het minimaal drie kwartier intrekken voordat je het vlees gaat bereiden. 

Bbq koffie rub kopen

Vind je dat gemix maar niets? Maak het jezelf gemakkelijk en koop een koffierub. Die zijn er namelijk! Bijvoorbeeld de coffee rub van Not just BBQ.

Naast koffierubs heb je nog tal van andere heerlijke rubs voor je vlees. Ze je bbq maar aan en ontdek ze allemaal:

// Meer bbq rubs bekijken

Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 0 / 5. Stemmen 0

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram