Leestijd: 3 minuten
2.263 x gelezen

Wat is het beste boek over koffie?

Beste boek over koffie?

Het beste boek over koffie bestaat natuurlijk niet. Er valt zo veel over koffie te lezen en in verschillende typen boeken, dat ik niet het beste boek over koffie aan je kan laten zien. Maar, ik heb wel wat boekentips voor je. Komen ze!

Koffie boek kopen?

Laten we snel een kijkje nemen wat de beste koffieboeken zijn. Mijn lijstje koffieboeken voor jou:

De monnik van Mokka

Eerder heb ik al iets geschreven over het boek De monnik van Mokka van Dave Eggers. Een waargebeurd verhaal wat bolstaat van koffiegeschiedenis. 

// Lees meer over de monnik van Mokka

Thuisbarista

Op zoek naar een echt barista boek? Het boek Thuisbarista van tweevoudig Nederlands baristakampioen Sander Schat is top! Zelf ooit gekregen van lieve vrienden. Ben je op zoek naar een hands on boek over het zetten van koffie in je eigen keuken. Dit is wat mij betreft het boek dat je moet hebben.  In het boek wordt duidelijk, én in het Nederlands, uitgelegd welk materiaal je nodig hebt en hoe je stap voor stap goede koffie zet. Vergezeld met duidelijke foto’s. Van ristretto tot latte macchiato. Niet te verwarren met een espresso macchiato (heb ik dan weer uit dit boek geleerd).

Dit is ook interessant voor jou:  Mobiele koffiebar

Extra leuk: je leert ook wat jargon spreken. Maak je weer indruk mee op je gasten. Wist je bijvoorbeeld dat aangestampte koffie in de filterhouder Puck heet? Nee, dat dacht ik al. 

Minibijbel Koffie

Wil je wel echt de diepte in? Lees dan eens de Minibijbel Koffie van Mary Banks, Christine McFadden en Catherine Atkinsion. Dit boek neemt je helemaal mee in de geschiedenis van koffie, maar is ook een compleet boek over waar koffie wordt verbouwd, welke impact dat heeft op de bonen, de verschillende soorten roostingen en malingen. Daarnaast staan er nog heerlijk koffierecepten in. Het is geen boek dat je in een keer lekker uitleest, maar des te leuker om zo af en toe erbij te pakken als je iets wilt weten. 

Dit is ook interessant voor jou:  Koffie tamper: Tips & Tricks

Water, koffiebonen & melk

Met de 51 tips van Petra Venekamp en Joost Leopold in Water, koffienbonen & melk, haal je een leuk inspiratieboekje in huis vol tips, heldere illustraties en handige weetjes voor het thuis zetten van koffie.

De Prijs van Mijn Koffie

De koffieboeren staan anno 2020 voor een uitdaging gezien de klimaatsveranderingen en de steeds meer dalende prijs die zij krijgen voor koffie. Het boek De prijs van mijn koffie van Demian van der Reijden en Bregje Deben gaat over de geschiedenis van, de handel in en duurzame toekomst van koffie. Een must read!

Meer barista boeken:

Waaruit bestaat een goed koffieboek?

Koffie boeken zijn er in verschillende soorten en maten. Welke soorten boeken over koffie zijn er überhaupt? Ontdek het koffie boek dat bij past jou!

Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 5 / 5. Stemmen 2

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram