Leestijd: 3 minuten
916 x gelezen

De monnik van mokka: het perfecte boek bij je kop koffie

De Monnik van Mokka

Ben je op zoek naar een goed en leuk boek bij je goede bak specialty coffee? Dan heb je bij dezen een must read erbij: De Monnik van Mokka. Ik vertel je graag waarom!

Vermakelijk en leerzaam in 1

Waarom niet het nuttige met het aangename verenigen? Het boek De Monnik van Mokka van Dave Eggers is zo’n boek met een leuke, meeslepende én waargebeurde verhaallijn en is ook nog eens reuze interessant. Want ik kan je garanderen dat je na het lezen van dit boek dingen over (de oorsprong van) koffie weet die je nog niet wist.

Waar gaat het verhaal over?

Geplukt van een website:

Dit is ook interessant voor jou:  Eigen koffieplant kweken

De monnik van Mokka is het waargebeurde, meeslepende verhaal over een jonge man die zijn eigen Amerikaanse droom najaagt, over de wonderlijke geschiedenis van koffie en over de worstelingen van Jemenitische burgers die zich staande proberen te houden in de oorlog.

Mokhtar Alkhanshali groeit op in San Francisco als een van de zeven kinderen van twee islamitische immigranten uit Jemen. Op zijn vierentwintigste werkt hij als portier in een appartementencomplex
en raakt na een samenloop van omstandigheden geïntrigeerd door de rijke en fascinerende geschiedenis van koffie en de belangrijke rol die zijn moederland Jemen daarin speelde.

Vastbesloten om de oude glorie van Jemenitische koffie in ere te herstellen, besluit hij in de ruige berggebieden van het land op zoek te gaan naar de eeuwenoude plantages, om te leren over de teelt,
het branden en de handel in koffie.

Wanneer het hem lukt om de lokale boeren voor zich te winnen en de beste koffiesoorten te verzamelen, lijkt het succes binnen handbereik, totdat een burgeroorlog uitbreekt die het land in chaos stort. Saoedische bommen zorgen voor verlaten straten, de wegen door het hele land zijn in handen van milities, de Amerikaanse ambassade sluit. Mokhtar moet op eigen kracht het land zien te ontvluchten met alleen een paar koffers vol koffie, zijn laatste hoop.

Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 0 / 5. Stemmen 0

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram