Leestijd: 3 minuten
532 x gelezen

Duurzame koffie vs klimaatneutrale koffie

Duurzame koffie

We maken ons steeds meer zorgen om het klimaat. En dat is meer dan terecht. Bij koffie hoor je vaak 2 termen: klimaatneutrale koffie en duurzame koffie. Wat is precies het verschil?

Duurzame koffie

Duurzame koffie is koffie die in de hele keten duurzaam is. Voor mens en milieu. Specialty coffee is bij uitstek duurzaam. De boeren krijgen een eerlijke prijs voor de koffie. En in de hele keten wordt rekening gehouden met het milieu. Op zoek naar duurzame koffiemerken? Je herkent ze aan het keurmerk op de verpakking. Bijvoorbeeld Fairtrade van Stichting Max Havelaar, het Europees biologisch keurmerk en die van Rainforest Alliance. Een duurzame keuze is ook koffie van je lokale koffiebranderij.

Dit is ook interessant voor jou:  Mobiele koffiebar

// Meer 100% duurzame koffie

Klimaatneutrale koffie

Als je praat over klimaatneutrale koffie gaat het vaak over het verwerkingsproces van koffie. Tijdens het oogsten, verwerken, verpakken, verschepen en branden van koffie komt er CO2-uitstoot vrij. Bij een klimaatneutrale koffie wordt deze CO2-uitstoot op een bepaalde manier gecompenseerd. Als je klimaatneutrale koffie drinkt, weet je dus zeker dat jouw koffie onder aan de streep geen extra Co2-uitstoot heeft opgeleverd. // Koop 100% klimaatneutrale koffie

Drink zelf ook duurzamer koffie

Ook zelf kun je een bijdrage leveren aan een duurzamer kop koffie. En niet alleen door klimaatneutrale of duurzame koffie te kopen. Denk bijvoorbeeld hier eens aan als je zelf koffie maakt:

Milieu Centraal zet alles nog eens netjes voor je op een rij! 

Handtekening