Leestijd: 5 minuten
1.133 x gelezen

3x Fietscafé met goede koffie

Fietscafe koffie

Op zoek naar een leuk fietscafé of wielercafé in Nederland met goede koffie? Dan zit je in ons kikkerlandje goed! Ik deel mijn 3 favoriete fietscafés met je. En nog een paar fietscafés in Girona als bonus. Let’s roll!

Giraffe Coffee Bar / BombaBomba Cycling Boutique Rotterdam

Giraffe coffee ken je misschien al van het specialty coffee merk Giraffe Coffee Roasters. Zij zijn een koffiebranderij uit Rotterdam die heerlijke koffie inkoopt en zelf brandt. Sinds kort hebben ze op de Hoogstraat in het centrum van Rotterdam een coffee bar geopend. Een toffe bar waar je uiteraard heerlijke koffie kan drinken en kopen. Deze koffiebar is zo leuk, omdat het ook een shop is van het fietsmerk BombaBomba Cycling. Prachtige wielerkleding die uitnodigt om er de volgende keer mee te willen fietsen. Ben je dus een keertje in de buurt van Rotterdam? Je koffiestop doe je bij de Giraffe Coffee Bar!

Tip: Bij deze koffiebar kun je ook workshops en trainingen volgen om een echte (thuis)barista te worden. BombaBomba Cycling organiseert ook regelmatig events om samen te fietsen. Houd hun socials daarvoor in de gaten!

Fixed Gear Coffee

Van deze coffee bar word je meteen blij als je binnenloopt. De fietsen staan hier niet alleen op de grond, maar hangen ook aan het plafond. Fixed Gear Coffee heeft 2 locaties. Eentje in Valkenburg, naast de Cauberg, en eentje in Maastricht. Hier loop je binnen voor een goede bak third wave specialty coffee van de Amsterdamse branderij White Label Coffee en de New Yorkse koffiebranderij Sey Coffee. En natuurlijk voor de huisgemaakte lekkernij. 

Dit is ook interessant voor jou:  Koffie in Seattle

Of shop jezelf een ongeluk aan toffe fietskleding en -spullen. Ze hebben zelfs merchandise van hun eigen merk. Bij deze store kun je ook terecht voor workshops voor het onderhouden van je fiets en ook Fixed Gear Coffee regelt regelmatig groepsritten waarbij iedereen welkom is.

Fixed Gear Coffee

De Proloog, Fietscafé Amerongen

Als je in de provincie Utrecht gaat fietsen, kom je vaak terecht in Amerongen. Want daar ligt de bekende Amerongse Berg. En daar hebben de eigenaren van De Proloog goed op ingespeeld. Dit fietscafé ademt wielersport.  Met hier en daar een knipoog naar een andere sport, de muziek of een goed boek (want ook daar is een proloog te vinden). Er is veel aandacht voor lokale, streekgebonden en duurzame ingrediënten. Een koffiestop die je dus zeker een keertje moet maken als je in de buurt bent!

Fietscafé in Girona

Hors categorie Girona

Hors Categorie Girona is de koffiebar van wielrenprof Robert Gesink. Een super toffe locatie. Extra leuk: je loopt met je fiets naar binnen en stalt ‘m boven in de bar. Op elke trede van de trap staan de beklimmingen die je in de buurt kunt doen. Je kunt er heerlijk eten als je klaar bent met je fietstocht. Of genieten van een goede kop specialty coffee. Wie weet spot je Robert Gesink ook nog! 

Hors Categorie Girona

La Fabrica

Mijn favoriet! Verstopt in een steegje van het oude centrum.  ‘Life’s too short to drink bad coffee’ vinden de eigenaren (ex profwielrenners). In dat geval weet je dat je goed zit. Hier heb ik de lekkerste koffie gedronken. Zij branden zelf. En dat proef je. La Fabrica was de eerste specialty coffee bar in Girona. Een must stop als je er bent. 

PS De eigenaren hebben ook de koffiebar Espresso Mafia in Girona. Deze koffiebar is ook zeker een bezoek waard! Je krijgt het nog druk:)

La Fabrica Girona
La Fabrica Girona

Prachtige koffietafelboeken

Valt het je ook op in al die koffiebars? Daar liggen altijd prachtige koffietafelboeken. Deze boeken nodigen mij altijd uit om erin te bladeren en mezelf te inspireren. Niet alleen leuk in een koffiebar. Thuis kan dit ook echt een eyecatcher zijn. 

Prachtige koffietafelboeken over wielrennen zijn Icons of cycling en Mythische cols. Neem eens een kijkje!

Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 5 / 5. Stemmen 1

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram