Leestijd: 3 minuten
766 x gelezen

Koffie accessoires

koffie accessoires

Wil je een lekkere espresso zetten? Dan heb je andere tools nodig dan bij bijvoorbeeld slow coffee. Welke koffie accessoires heb je sowieso nodig en zijn onmisbaar voor jou als thuisbarista? 

Koffie accessoires: deze heb je nodig

Koffiemolen

Bij een verse koffie hoort verse koffiebonen. Een koffiemolen mag daarom niet ontbreken. Heb je een espressomachine met ingebouwde koffiemolen? Dan ben je snel klaar:) Er zijn ook handmolens voor het malen van kleinere hoeveelheden voor slow coffee. Of ga voor een koffiemolen naast je koffiemachine. Bij een koffiemolen geldt, hoe beter de molen, hoe beter de koffie.

Dosseerring

De uitvinding van de eeuw wat mij betreft. Met een doseerring op je filterhouder zorg je ervoor dat het verspillen gemalen koffie voorgoed voorbij is.  

Let op: controleer goed of de doseerring op jouw filterdrager past. Je hebt verschillende maten van 51mm tot 58mm.

Weegschaal met timer

Dit accessoire mag niet ontbreken. Voor het goed afmeten van je koffie heb je een digitale koffie weegschaal nodig die op de gram nauwkeurig weegt. Voor het meten van de juiste extractietijd heb je een timer nodig. Laat deze 2 onmisbare accessoires nou in 1 product zitten. Een weegschaal met timer is een onmisbare accessoire voor de thuisbarista!

// Bekijk weegschalen met timers

Doekjes en handdoek

Uit ervaring weet ik, als je koffie zet, kan je werkbank snel ontploffen. Daarom is het handig dat je altijd bij de hand hebt:

  • Een nat doekje om je werkbank schoon te houden.
  • Een droge doek om je filterhouder schoon te houden.
  • Een doek om je pijpje waarmee je melk schuimt schoon te maken.

Schoonmaakspullen voor je machine

Koop reinigingstabletten en ontkalker van hetzelfde merk als je machine. Of gebruik reinigingstabletten en ontkalker die geschikt zijn voor alle koffiemachines. Reinig je apparaat regelmatig. Want kalk, vet en koffieaanslag verkorten de levensduur van je machine. Zonde!

Schaf daarnaast ook aan:

  • Kwast voor schoonmaken van de koffiemolen. Met de kwast veeg je de oude gemalen koffie weg.
  • Kopborstel voor het schoonmaken van de groep. Met de kopborstel veeg je de oude gemalen koffie uit de groep. 
Dit is ook interessant voor jou:  De monnik van Mokka
Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 0 / 5. Stemmen 0

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram