Leestijd: 3 minuten
134 x gelezen

Koffie accessoires

koffie accessoires

Wil je een lekkere espresso zetten? Dan heb je andere tools nodig dan bij bijvoorbeeld slow coffee. Welke koffie accessoires heb je sowieso nodig en zijn onmisbaar voor jou als thuisbarista? 

Koffie accessoires: deze heb je nodig

Koffiemolen

Bij een verse koffie hoort verse koffiebonen. Een koffiemolen mag daarom niet ontbreken. Heb je een espressomachine met ingebouwde koffiemolen? Dan ben je snel klaar:) Er zijn ook handmolens voor het malen van kleinere hoeveelheden voor slow coffee. Of ga voor een koffiemolen naast je koffiemachine. Bij een koffiemolen geldt, hoe beter de molen, hoe beter de koffie.

Weegschaal met timer

Dit accessoire mag niet ontbreken. Voor het goed afmeten van je koffie heb je een digitale weegschaal nodig die op de gram nauwkeurig weegt. Voor het meten van de juiste extractietijd heb je een timer nodig. Laat deze 2 onmisbare accessoires nou in 1 product zitten. Een weegschaal met timer is een onmisbare accessoire voor de thuisbarista!

// Bekijk weegschalen met timers

Tamper en tamperhouder

Je koffie aandrukken in je filterdrager kan niet zonder tamper. Lees mijn artikel over tampers en je weet precies wat nodig hebt!

Schoonmaakspullen voor je machine

Koop reinigingstabletten en ontkalker van hetzelfde merk hebben als je machine. Of gebruik reinigingstabletten en ontkalker die geschikt zijn voor alle koffiemachines. Reinig je apparaat regelmatig. Kalk, vet en koffieaanslag hebben invloed om de levensduur van je apparaat. Schaf daarnaast ook aan:

  • Kwast voor schoonmaken van de koffiemolen. Met de kwast veeg je de oude gemalen koffie weg.
  • Kopborstel voor het schoonmaken van de groep. Met de kopborstel veeg je de oude gemalen koffie uit de groep. 
Handtekening