Leestijd: 3 minuten
651 x gelezen

Koffie in Seattle

Koffie in Seattle

De eerste Starbucks staat in Seattle. Alleen daarom al mag Seattle zich een koffiestad noemen. Die naam maken ze met de vele lokale koffiebranderijen en een heuse koffiecultuur meer dan waard! Ik was er en deel mijn 3 favoriete koffietentjes met je. 

Anchor Head Coffee

Mijn favoriete koffietent in Seattle was die van Anchor Head Coffee. Ook al roosteren ze de koffie niet in Seattle (wel in Duvall, een plaats iets verderop), met 2 koffiebars die er heel gezellig bij liggen (vooral aan de binnenkant) in het centrum van Seattle is dit wat mij betreft wel een aanrader. Extra tof: hier verkopen ze koffie aan de tap, de welbekende nitro koffie. En de pour over koffie wordt hier met een geavanceerde opstelling gezet. Naast lekkere koffie hebben ze ook genoeg lekkers. 

Dit is ook interessant voor jou:  Mobiele koffiebar
Anchor Head Coffee in Seattle

Saattle Coffee Works

Alleen al om het toffe uithangbord verdient Seattle Coffee Works een plaatsje in de top 3. Deze koffiebar is niet te missen. Gelukkig maar, want het is nog een goede ook! Je loopt niet de hipste koffiebar in, maar laat dat je niet weerhouden om er een heerlijke single origin te bestellen. 

Seattle works coffee

Victrola Coffee Roasters

Zin in een lekkere cortado? Dan moet je bij Victrola Coffee Roasters zijn. De toffe uitstraling van het pand van het 15th Avenue Café nodigt uit om een boek mee te nemen en je zondagmiddag er door te brengen. 

De bekendste van van Seattle: Starbucks

In 1971 werd de eerste Starbucks in Seattle geopend. Toen nog gewoon een enkele winkel in Pike Place Market. De koffie van Starbucks speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van koffie. De keten startte de zogeheten tweede wave in de koffiecultuur. Inmiddels zitten we met alle lokale koffiebranderijen en de duurzame keten in de derde wave. Of Starbucks daarbij hoort is eerlijk gezegd de vraag. Het is in ieder geval geen specialty coffee (in dit artikel leg ik daarover meer uit). Maar ondanks dat, is en blijft Starbucks een change maker en daarmee het benoemen waard. Toen ik in Seattle was, stonden mensen gewoon in de rij om deze winkel in te kunnen. Ik heb met plezier de winkel bekeken en koos vervolgens voor een specialty coffee verderop:)

Dit is ook interessant voor jou:  Arabica koffie
Eerste Starbucks Seattle
Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 0 / 5. Stemmen 0

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram