Leestijd: 3 minuten
1.149 x gelezen

Koffie zetten met de Bialetti percolator

Bialetti koffie

Wie kent het aluminium of roestvrij staal pruttelpotje met het typerende mannetje erop niet? Dit is het espressopotje oftewel de percolator of mokapot van Bialetti. Alhoewel deze koffiezetmethode al jaren bestaat, is het koffie zetten met de percolator helemaal hip. Niet alleen door de koffie zelf, maar ook zeker omdat de mokapot prima past tussen je kampeergerei. Laten we de mokapot eens van dichtbij bekijken.

Hoe werkt een percolator voor koffie?

Stap voor stap koffie zetten met percolator

  1. Vul het waterreservoir tot het ventieltje in je waterreservoir. 
  2. Doe in het filter gemalen koffie tot de rand van de filter en strijk met je vinger glad en plaats deze op het waterreservoir.
  3. Draai de schenkkan erop.
  4. Zet de percolator op een warmtebron en zorg voor een gelijkmatig opwarmingsproces. 
  5. Tijdens opwarmproces komt er eerst waterdamp uit het holle buisje. De percolator begint te pruttelen. Daarna vloeit de koffie uit het buisje in de schenkkan. Als de koffie opnieuw pruttelt is de koffie klaar!
  6. Haal de percolator van het vuur, anders verbrand je de koffie en smaakt deze bitter.
Tip: kies voor gemalen koffie die gebrand is voor filterkoffie. Je hebt zelf speciale moka gemalen koffie. Deze maling is wat grover en het beste voor de percolator. 

Is de percolator vaatwasserbestendig?

De percolator kan niet in de vaatwasser. Maak de percolator schoon met heet water. Sop hoeft ook niet.

Haal de percolator uit elkaar en spoel de onderdelen los van elkaar af. Let erop dat de percolator heet is na het zetten van de koffie. Wacht dus even met schoonmaken. Maak de percolator ook goed droog om oxidatie te voorkomen.

Bialetti Moka Express percolator kopen

Waar is zo’n Bialetti percolator te koop? Je koopt de Bialetti Moka Express én de speciale bialetti moka gemalen koffie gewoon online. Je hebt verschillende maten. Van een kleine mokapot voor 1 kopje tot wel 12-koppen. Bedenk ook goed welke warmtebron je gebruikt. Zoals ik eerder al schreef is aluminium percolator alleen geschikt voor gasfornuizen. De RVS-variant kan op alle warmtebronnen. 

Dit is ook interessant voor jou:  Koffiebonen malen: Voorkom deze 3 fouten

Bekijk online de Bialetti Moka Express of koop speciale Moka gemalen koffie.

Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 0 / 5. Stemmen 0

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram