Leestijd: 2 minuten
872 x gelezen

Koffie zwangerschap

koffie zwangerschap

In het artikel over koffie en cafeïne heb ik al verteld welke positieve en negatieve impact cafeïne heeft op je lichaam. Maar hoe zit het nu precies als je zwanger bent? In dit artikel vertel ik je over de impact van cafeïne op die kleine in je buik en hoeveel cafeïne je maximaal per dag mag innemen. 

Koffie tijdens zwangerschap

In koffie zit cafeïne en cafeïne kan al snel schadelijk zijn voor de baby in je buik. En dat wil je natuurlijk niet. Het meest verstandige, en waarschijnlijk het meest moeilijke, is om tijdens je zwangerschap geen koffie met cafeïne te drinken. Cafeïne zorgt namelijk voor het aanmaken van stresshormonen en vernauwt je bloedvaten. Hierdoor komt er ook minder bloed bij je baby in je buik. In het slechtste geval kan dit zorgen voor een verminderde ontwikkeling van de foetus.

Dit is ook interessant voor jou:  Koffiebonen bewaren

Hoeveel cafeïne tijdens zwangerschap?

Het Voedingscentrum adviseert een inname van cafeïne tot maximaal 200 milligram cafeïne per dag. Dit is nogal abstract, want wanneer zit je aan deze dosering? Dit zijn minder dan 2 kopjes koffie. Daarbij moet wel worden gezegd dat in een espresso minder cafeïne zit dan filterkoffie (echt waar!). Wist je dat in chocolade en cola ook cafeïne zit?

Alternatieven voor koffie tijdens zwangerschap

Oke, duizelt je het nu een beetje? En twijfel je hoeveel cafeïne je inneemt? Kies dan gewoon voor cafeïnevrije koffie. Maar let goed op: Een kopje cafeïnevrije koffie is niet helemaal cafeïnevrij. Het bevat nog 2 tot 4 milligram cafeïne.

Dit is ook interessant voor jou:  Speelgoed koffiezetapparaat

// Cafeïnevrije koffiebonen kopen 

Andere alternatieven voor koffie zijn:

  • Zwarte of groene thee (minder dan 3 koppen per dag)
  • Kruidenthee
  • Warme chocolademelk

De tip: Bambu koffie

Wil je echt geen cafeïne drinken? Kies dan voor een koffievervanger, zoals Bambu van A. Vogel. Bambu is een 100% natuurlijke koffievervanger gemaakt van chichorei, Turkse vijgen, tarwe, gemoute gerst en Griekse eikels. Ook lekker op z’n tijd! En sowieso goed voor die kleine in je buik!

Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 0 / 5. Stemmen 0

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram