Koffie boek

Koffie boek: deze moet je hebben

Je bent op zoek naar een koffie boek. Maar net als de vele smaken die in één koffieboon zitten (maar liefst 800), minstens zo veel boeken over koffie zijn er. Waar moet je beginnen en met welk koffie boek eindig jij? Na het lezen van deze blog weet jij precies met welk boek jij je koffiepauze wilt vullen.

Review koffiemolen

Review: Koffiemolen Sage Dose Control Pro

Al een ruim een jaar heb ik thuis de bonenmaler van Sage staan. Namelijk The Dose Control Pro. Ik vond het eens tijd voor een krachtige review. Dat kan niet anders want met 60 maalgraadinstellingen is dit wat mij betreft een echte topper.

Koffie malen

Koffiebonen malen: Voorkom deze 3 fouten

Koffie malen. Het lijkt eenvoudig, maar het is een cruciale schakel in het bereiken van een heerlijke kop koffie. Voorkom deze 3 veelgemaakte fouten.

Afkickverschijnselen koffie: zo doe je er wat aan

Heb je besloten om minder koffie te drinken? Dan heb je misschien wat vragen. Want opeens krijg je last van hoofdpijn en ben je sneller moe. Hoe kan dat? 5 vragen antwoorden over koffie afkickverschijnselen vind je hier op een rij.

Oxtamtown Smithfield

Tips Dublin: 3x Specialty Coffee

Ga je naar Dublin en ben je op zoek naar tips? The luck of the Irish vind je tegenwoordig in meer dan prima koffiebarretjes. Bespaar jezelf tijd en moeite: 3 tips voor specialty coffee in Dublin vind je hier.

Decafe koffiebonen

Decafe koffiebonen

Op zoek naar decafe koffiebonen? Wist je dat er eigenlijk helemaal geen koffiebonen zonder cafeïne bestaan. Cafeïnevrije koffiebonen worden gemaakt. Ontdek hoe!

Kokekaffe

Kokekaffe

Ontdek alles over kokekaffe, de traditionele Noorse manier van koffiezetten met alleen water, koffie en een kokekaffe-ketel. En deze koffie is niet voor watjes. Lees verder om te ontdekken wat kokekaffe is en hoe je het drinkt. 

Koffie Italië

Koffie Italië

“Un caffè per favore”. Als je zo je koffie bestelt, weet je dat je goed zit. Stap in de fascinerende wereld van Italiaanse koffie. Want koffie is in Italië meer dan alleen een warme drank is. Het is een ware levensstijl.

Koffiekaas

Say… Coffee Cheese! Koffie kaas is in Amerika al een begrip. Daar rijpen ze kaas in een korst van gemalen espressobonen. Nederlandse kaasboeren ontdekken ook steeds vaker koffie als ingrediënt voor hun kazen. Oh yeah!