Leestijd: 4 minuten
3.056 x gelezen

Koffiebranderij Rotterdam

Koffiebranderij rotterdam

Nederlandse koffiebranderijen schieten als paddenstoelen uit de grond. Rotterdam lijkt een hotspot geworden voor koffiebranders. Niet lullen, maar branden lijkt het devies. Ben je op zoek naar specialty coffee van Rotterdamse bodem? Hieronder heb ik een aantal koffiebranderijen in Rotterdam voor je uitgelicht. 

Koffiebranderijen in Rotterdam

A Matter of Concrete

A Matter of Concrete

Sinds december 2021 is de koffiebranderij van Rob Clarijs, winnaar van de Coffee Masters in Londen 2019, in de Van Nelle Fabriek te vinden. Rob koos deze plek niet voor niets. De Van Nelle Fabriek was ooit de grootste koffiebranderij van Nederland. Dat belooft veel goeds voor zijn koffie!

Aloha koffiebranderij

Aloha koffie

Toffe koffiebranderij in voormalige tropisch zwembad Tropicana. Het afval van de branderij wordt gebruikt voor het kweken van oesterzwammen. Je kunt de koffie alleen proeven en niet kopen.

Evermore

Ooit begonnen als verkoper van thee. Ze kiezen single origin van één coöperatie of van één koffietuin. Ze maken geen blends, omdat ze de unieke smaak van elke koffiesoort willen blijven proeven.

Giraffe coffee roasters koffiebranderij

Giraffe coffee

Giraffe Coffee gaat voor karakteristieke koffies die je uit duizenden herkent. Koffies waarvan de smaken zo interessant zijn, dat je geen koffie drinkt, maar proeft.

Heilige boontjes koffiebranderij rotterdam

Heilige boontjes

Mooi verhaal. Een koffiebranderij die zich richt op re-integratie beter, duurzamer en vooral leuker te maken. Ze werken zoals ze het zelf zeggen met jonge Rotterdammers met een randje.

Manhattan coffee koffiebranderij

Manhattan coffee roasters

Een koffiebranderij van barista-kampioenen. De Rotterdamse haven staat centraal. Niet alleen bij de locatie, maar ook in de naam: Holland America Lijn.

master's tea and coffee

Master's tea and coffee

Brandt de koffie in de eigen branderij in Zevenhuizen, verkoopt het in Kralingen. Een klein (familie)bedrijf die koffiebonen en gemalen koffie verkoopt. De koffiebonen schitteren in glimmende koffiesilo’s .

Santas koffie koffiebranderij

Santas Koffie

Hanteren het Fairtrade & Bio keurmerk. Daarnaast zitten de Santas koffiebonen in een ijzersterk blik dat berust op het hergebruik-principe. Duurzame koffie in de breedste zin van het woord dus!

Schot Koffie

Stadsbranderij. Bij Schot branden ze zoete, gebalanceerde en goed ontwikkelde koffie die de karakteristieke smaken van de origine of regio benadrukken.

Barista cursus in rotterdam

Voor goede koffie zit je in Rotterdam dus goed! Ook leuk: veel koffiebranderijen geven ook (officieel erkende) trainingen en workshops voor (thuis)barista’s.

Meer koffie branden in de branderij?

Met koffie branden wordt de smaak van de koffieboon binnen een paar minuten gemaakt óf gekraakt. 

// Lees meer over koffie branden in de branderij

Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 5 / 5. Stemmen 1

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram