Leestijd: 4 minuten
1.170 x gelezen

Koffiebranderij Rotterdam

Koffiebranderij rotterdam

Nederlandse koffiebranderijen schieten als paddenstoelen uit de grond. Rotterdam lijkt een hotspot geworden voor koffiebranders. Niet lullen, maar branden lijkt anno 2020 het devies. Ben je op zoek naar specialty coffee van Rotterdamse bodem? Hieronder heb ik koffiebranderijen in Rotterdam voor je uitgelicht. 

Koffiebranderijen in Rotterdam

Aloha koffiebranderij

Aloha koffie

Toffe koffiebranderij in voormalige tropisch zwembad Tropicana. Het afval van de branderij wordt gebruikt voor het kweken van oesterzwammen. Je kunt de koffie alleen proeven en niet kopen.

De brandzaak koffiebranderij

Brandzaak

Elke dag, behalve zaterdag, branden ze om 15:00 uur de koffiebonen. Zo ben je altijd gegarandeerd van verse koffie. Ze gebruiken moderne technieken voor optimale consistentie van de smaak.

Giraffe coffee roasters koffiebranderij

Giraffe coffee

Giraffe Coffee gaat voor karakteristieke koffies die je uit duizenden herkent. Koffies waarvan de smaken zo interessant zijn, dat je geen koffie drinkt, maar proeft.

Heilige boontjes koffiebranderij rotterdam

Heilige boontjes

Mooi verhaal. Een koffiebranderij die zich richt op re-integratie beter, duurzamer en vooral leuker te maken. Ze werken zoals ze het zelf zeggen met jonge Rotterdammers met een randje.

Man met bril koffiebranderij

Man met bril

Niet alleen een koffiebranderij, maar ook een leuke plek voor een heerlijk ontbijt en lunch! Met een toplocatie in een van boogjes van de Hofpleinlijn een aanrader om ook eens te bezoeken.

Schot Koffie

Stadsbranderij. Bij Schot branden ze zoete, gebalanceerde en goed ontwikkelde koffie die de karakteristieke smaken van de origine of regio benadrukken.

Santas koffie koffiebranderij

Santas Koffie

Hanteren het Fairtrade & Bio keurmerk. Daarnaast zitten de Santas koffiebonen in een ijzersterk blik dat berust op het hergebruik-principe. Duurzame koffie in de breedste zin van het woord dus!

Sococo koffie

Staat voor de social coffee collective. Een koffiebranderij waar verantwoord en sociaal ondernemen centraal staan. Ze gaan voor een directe samenwerking met de koffieboer. Deze liefde en passie proef je!

Meer koffie branden in de branderij?

Met koffie branden wordt de smaak van de koffieboon binnen een paar minuten gemaakt óf gekraakt. 

// Lees meer over koffie branden in de branderij

Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 5 / 5. Stemmen 1

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram