Leestijd: 3 minuten
2.288 x gelezen

Koffiedik: 5 dingen die je ermee kunt doen

Koffiedik

Koffiedik. Als je thuis je koffiebonen maalt voor je kop koffie, heb je er genoeg van. Wat doe jij ermee? In de prullenbak gooien is echt zonde! Deze 5 dingen kun je er ook mee doen. Maak je koffiedik natuurlijk wel van goede koffiebonen :).

1. Koffiedik voor coniferen (tuin)

Koffieprut is dus hét wondermiddel voor als je een tuin hebt. Koffiedik is zuur, en daar houden veel planten van. Dus heb je zuurminnende planten, denk aan struikheide, camelia, hortensia, rhododendron en coniferen, maar ook de aardbeienplant? Maak deze planten blij door je koffieprut te mengen met de grondaarde. Heb je last van mieren of slakken? Koffieprut kun je ook als ongediertebestrijder gebruiken. De diertjes raken erdoor van slag en daarmee jaag je ze weg. Ook katten houden er niet van.

Dit is ook interessant voor jou:  Review: Koffiemolen Sage Dose Control Pro

2. Extra schone handen

Stinkende handen door vis, ui of knoflook? Was je handen met koffiedrab en ze ruiken meteen een stuk minder. Koffiedrab heeft namelijk een neutrale werking. Zet een schoteltje met koffiedrab in je koelkast en ook de heftige geuren uit je koelkast zullen geneutraliseerd worden. Handig!

3. Oesterzwammen kweken

Oesterzwammen schieten als paddendstoelen uit de grond als je koffieprut gebruikt. Pak een emmertje, vul het met koffiedik en oogsten maar! 

Tip: kijk eens hoe Rotterzwam oesterzwammen op koffieprut kweekt. Ze verkopen zelfs een growkit, waarmee je zelf oesterzwammen kunt kweken. Super leuk!

5. Gebruik je voor je gft-afval

Wil je toch niets met je koffiedik gaan doen? Gooi het dan bij je gft-afval. Of gebruik het voor je eigen compost. Koffieprut bevat veel voedingstoffen die hiervoor ideaal zijn. 

 

Dalgona koffie

Dalgona koffie

Like what you see? Dit is dalgona koffie. Een heerlijk verkoelend drankje (koude melk) met een romige koffielaag erover. En het mooie is, je kunt het eenvoudig zelf maken met je eigen koffiedik!

// Maak je eigen dalgona koffie

Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 0 / 5. Stemmen 0

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram