Leestijd: 2 minuten
747 x gelezen

Koffiekaas

Koffie kaas

Say… Coffee Cheese! Koffiekaas is in Amerika al een begrip. Daar rijpen ze kaas in een korst van gemalen espressobonen. Nederlandse kaasboeren ontdekken ook steeds vaker koffie als ingrediënt voor hun kazen. Oh yeah!

Kaas gerijpt in een korst van gemalen koffie

Een typische Amerikaanse bewerking van koffie in de kaas. Gebrande espressobonen worden gemalen. Daarmee maken ze een rub waar ze de kaas mee insmeren. De kaas laten ze vervolgens een aantal weken rijpen. De smaken van de koffie trekken dan in de kaas.

Koffie door de kaas

Mijn allereerste ervaring met koffie in kaas was in een restaurant. Ik kreeg het op een kaasplank en werd blij verrast. Deze kaas was in de koffie gewassen.  Deze bewerking zie je steeds vaker bij kaasboeren. Ook kazen die gerijpt zijn koffiekorst zie je steeds meer.  Een toffe en leuke ontwikkeling in kaasland. Waar koop je kazen die gerijpt en/of gewassen zijn in koffie?

Dit is ook interessant voor jou:  Chemex koffie zetten

Koffie wordt als ingrediënt in veel recepten gebruikt. Laat je eens inspireren. Bijvoorbeeld met dit lekkere receptenboekje met koffie in de hoofdrol.

Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 0 / 5. Stemmen 0

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram