Leestijd: 2 minuten
145 x gelezen

Kokekaffe uit Noorwegen

Kokekaffe

Ontdek alles over kokekaffe, de traditionele Noorse manier van koffiezetten met alleen water, koffie en een kokekaffe-ketel. Lees verder om te ontdekken welke koffiebonen het best geschikt zijn voor het zetten van kokekaffe en waarom deze zetmethode zo belangrijk is voor de Noorse cultuur en traditie.

Kokekaffe: 6 weetjes over traditioneel Noors koffiezetten

Kokekaffe drink je niet zomaar even achter je laptop. Voor deze koffietraditie trek je de natuur in. Kokekaffe is een traditionele Noorse manier van koffiezetten met alleen water, koffie en een ketel.

  1. Kokekaffe betekent doordrenkte koffie.
  2. Voor kokekaffe heb je een kampvuur nodig en een koperen of tinnen ketel.
  3. Je maakt kokekaffe met grofgemalen koffie. Het liefst lichtgebrand, want daar zitten de meeste aroma’s in!
  4. Maal je bonen met een goede handmatige koffiemolen
  5. Je laat eerst het water in de ketel koken, dan haal je de ketel van het vuur. Doe de gemalen koffie erin, roer en wacht 5 minuten. Dan roer je voorzichtig nog een keer zodat de koffie zinkt. Je schenkt dan rustig de koffie in je mok. Tip: Kies voor een emaille koffiemok in stijl. 
  6. Als je kokekaffe drinkt tijdens een hike heet het officieel Turkaffe.
Dit is ook interessant voor jou:  Koffiemolen afstellen
Handtekening

All you need is a good coffee and some good stuff to read…

Tips, tricks en leuke weetjes over specialty coffee.