Leestijd: 3 minuten
1.706 x gelezen

Moccamaster review

Moccamaster review

Wauw, een koffieapparaat voor slow coffee handgemaakt in Nederland.  Een review van de oer-Nederlandse Moccamaster kan daarom op specialtycoffee.nl niet ontbreken! Ontdek hoe je heerlijke filterkoffie zet met de Moccamaster.

Moccamaster technivorm

Wat maakt de Moccamaster zo bijzonder? Want zelfs de Specialty Coffee Association erkent de zetmethode met de Moccamaster.

Het unieke van de Moccamaster is het volgende: Alle Moccamasters worden allereerst handgemaakt (in Nederland!) én vervolgens een voor een individueel getest. Geen lopende band werk dus. Daarnaast is de techniek van de zetmethode zo goed gemaakt dat het je echt een onwijs goede kop filterkoffie geeft. De redenen daarvoor zijn:

  • De ‘regendouche’ van 9 gaatjes die het water super zacht en regelmatig over je koffie verspreidt.
  • Ook heeft dit koffiezetapparaat een uniek koperen verwarmingselement dat voor jou de perfecte watertemperatuur bepaalt tijdens het zetten.
  • De Moccamaster laat ook nog eens je water in precies 6 minuten door de koffie lopen voor een perfecte extractietijd. Zo worden alle smaken uit je koffie gehaald.
Dit is ook interessant voor jou:  Aeropress koffie

De kracht van de Moccamaster zit ‘m in z’n eenvoud. Bijzonder geworden door gewoon te blijven! Maar, wel met onwijs veel aandacht voor de details. En waar komt die naam technivorm vandaan? Technivorm is de fabrikant van de Moccamaster koffiezetapparaten.

Moccamaster in geel, rood of zwart?

De Moccamaster is niet echt een klein apparaat. Maar door het strakke design misstaat dit koffieapparaat niet in je keuken! Extra tof: kies de kleur van de Moccamaster die bij jou past. Je hebt ze in 21 kleuren. Van classic rood en geel, prachtige pastelkleuren tot strak wit en zwart.

Koffierecept Moccamaster

Oké, je Moccamaster staat te shinen in je keuken. Nu er nog koffie mee zetten. Dit is echt een eitje en het volgende heb je nodig:

  • Specialty coffee, lichtgebrand om alle complexe smaken van de koffieboon te proeven
  • Gemalen koffie, gemiddelde maalstand
  • Koffiefilters (Moccamaster heeft deze ook zelf)
Dit is ook interessant voor jou:  koffiezetten met een Puck Screen

Gebruik 7 gram koffie per 100 ml water. Zorg ervoor dat je je filter voor gebruik even nat maakt om de papieren smaak te laten verdwijnen. Alles klaar? Druk op de knop en genieten maar:)

Je kunt 10 koppen koffie per volle kan zetten. Dit duurt 6 minuten.

Moccamaster online kopen?

Ben je op zoek naar een Moccamaster? Online kun je ze makkelijk kopen. De prijs van de Moccamaster liggen rond de € 200. Veel geld, maar dan heb je ook echt wel wat. Een super goed koffieapparaat dat ook nog eens een lust voor het oog is!

Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 5 / 5. Stemmen 2

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram