Leestijd: 2 minuten
1.635 x gelezen

Ongebrande koffiebonen

Ongebrande koffiebonen

Ongebrande koffiebonen zijn de groene koffiebonen die nog niet zijn gebrand. Je kunt zelf ongebrande koffiebonen kopen om thuis zelf je koffie te branden, maar je kunt ook koffie zetten van ongebrande bonen. Koffie van groene koffiebonen is ook gezond. Ik deel een recept met je om het eens zelf te proberen!

Groene koffiebonen kopen?

Koffie zetten van groene bonen kan niet zonder groene bonen:) Maar waar koop je deze ongebrande, groene koffiebonen? Je koopt groene koffiebonen bij de biowinkel bij je in de buurt, maar ook online kun je ze eenvoudig bestellen.

Koffierecept groene koffie

Dit heb je nodig:

  • Groene koffie (gemalen of groene koffiepoeder)
  • Afhankelijk van de zetmethode: Een machine met vakje voor gemalen koffie, kokend water of een koffiedripper zoals de HarioV60.
Dit is ook interessant voor jou:  Kopi Luwak koffie

Je kunt groene koffie op verschillende manier maken:

Met gemalen groene koffie
Doe de gemalen koffie in het vakje van je machine met gemalen koffie en zet er koffie mee zoals je gewend bent. Of maal zelf de bonen en bereid de koffie met de pour over zetmethode.

Met groene koffiepoeder
Doe een paar schepjes koffiepoeder in een beker en schenk er kokend water bij.

Waar smaakt groene koffie naar?

De smaak van ongebrande koffiebonen is anders dan gewone koffie. De smaak van groene koffie is licht zoet en sterker. De kleur is lichter met een donkergroene gloed. 

Groene koffie gezond!

Omdat de koffiebonen niet worden gebrand, behouden ze veel goede eigenschappen voor de gezondheid die anders verloren gaan bij het brandproces. Denk bijvoorbeeld aan antioxidanten! Deze stoffen versterken je immuunsysteem en beschermen je tegen ziektes. Let er wel op dat in groene koffie meer cafeïne zit dan bij gebrande koffiebonen. Drink dus niet te veel groene koffie op een dag. En ook niet te laat:) 

Dit is ook interessant voor jou:  Koffieblend of single estate koffie

Groene koffiebonen malen met handmaler

Maal je ongebrande koffiebonen met een handmolen! Veel koffiemachine kunnen geen ongebrande koffiebonen malen. De samenstelling van de boon is namelijk anders. Maal je de koffiebonen in je machine? Dan kan je machine vastlopen en kapot gaan. Heb je nog geen koffiehandmolen? Hario heeft een goede en kun je online bestellen. 

Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 5 / 5. Stemmen 1

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram