Leestijd: 4 minuten
741 x gelezen

Thermosbeker koffie

Thermosbeker

Wist je dat regelmatig korting krijgt als je je eigen koffiebeker gebruikt voor een coffee to go? Een thermosbeker die je koffie lekker lang warm houdt, is dan dubbel feest! Ook als je veel onderweg bent, kun je met een goede thermosbeker extra lang genieten van je eigen coffee to go. Mijn 3 favoriete thermosbekers vind je in dit artikel én ik geef je tips hoe je thermosbeker goed schoonmaakt. 

Waarom een koffie thermosbeker

Een thermosbeker voor je koffie heeft vele voordelen. Naast dat je met een thermosbeker je favoriete koffie overal mee naartoe kan nemen, kun je je koffie ook uren lang warm houden. Handig voor in de winter, maar ook in de zomer biedt een thermosbeker uitkomst. Koude dranken houdt een thermosbeker namelijk ook extra lang koud! Maar de belangrijkste reden voor een thermosbeker voor je koffie is het duurzame eraan. Je gebruikt minder koffiebekers en zorgt daarmee voor minder afval. Daarnaast ben je met een thermosbeker van duurzaam materiaal dubbel duurzaam bezig. En wie wil dat nou niet:)

Koffie thermosbeker schoonmaken tips

Oké, een thermosbeker schoonmaken is wel een dingetje. Een thermosbeker is vaak van rvs. Dat betekent dat dit onderdeel niet in de vaatwasser kan. Andere onderdelen kunnen vaak wel in de vaatwasser. Was je onderdelen van je thermosbeker van rvs dus met de hand. Zo blijven deze het langste goed schoon. Gebruik geen schuurspons voor het materiaal. Heel belangrijk: dompel je thermosbeker niet onder in het water. Door het onderdompelen kan de beker kapot gaan. Vul de beker met water tot de rand en maak ‘m dan met een borstel schoon. Na elk gebruik je beker schoonspoelen, voorkomt dat je beker echt vies wordt.

Dit is ook interessant voor jou:  Koffie weegschaal

Is je beker wel toe aan een goede afwasbeurt? Gebruik dan soda en warm water. Doe dit in je thermosbeker en schud met de deksel heen-en-weer. Laat een half uurtje intrekken. Spoel je de beker weer af? Gebruik dan wat azijn. Is je deksel of dop erg vies geworden? Dan kun je ze een nachtje laten weken in aangelengd azijn. Na het gebruik van azijn een paar keer goed schoonspoelen!

Heb je je thermosbeker een tijdje niet gebruikt? Dan kan de beker wat vies ruiken. Dit komt waarschijnlijk, omdat je de beker hebt weggezet met de dop erop. De eerste tip is dus; zet je thermosbeker weg zonder dop erop. De muffe geur kun je neutraliseren met azijn. Doe warm water met wat azijn in de beker. Even schudden, eventueel even laten weken. Daarna weer een paar keer goed afspoelen. 

Dit is ook interessant voor jou:  Koffie in Seattle

Duurzame thermosbekers

Het gebruik van thermosbekers is goed voor het milieu. En nu het materiaal van de thermosbekers ook steeds duurzamer wordt (vrij van schadelijke stoffen zoals BPA, melamine en formaldehyde), heb je eigenlijk geen excuus meer om er geen te hebben. Hieronder 3 100% lekvrije (ook handig:)) en duurzame thermosbeker op een rij. 

1. Contigo Westloop Thermosbeker

Een topper op het gebied van thermosbekers is de Contigo thermosbeker. Zij hebben een superslim “spill proof” systeem en is met 1 hand te gebruiken. Daarnaast hebben ze een techniek dat 100% lekvrij garandeert. Deze beker is makkelijk in gebruik en makkelijk schoon te maken. Geen kleine, losse onderdelen, maar de deksel bestaat uit simpelweg 1 onderdeel. De deksel kan in de vaatwasser. De fles zelf moet je met de hand afwassen. Extra meegenomen: deze thermosfles is dubbel duurzaam, doordat het van milieuvriendelijke materialen is gemaakt.

3. Thermosbeker van gerecyclede koffiebekers

Dit is ook echt een toppertje. En eentje die dubbel duurzaam is! Hij is namelijk gemaakt van gerecyclede koffiebekers. De maker maakt de bekers van koffiebekers die hij bij klanten ophaalt. Mooi toch! Deze thermosbeker van rCUP (inhoud 340ml) belooft langer dan 10 jaar mee te gaan en kan volledig in de vaatwasser.  Ook deze koffiebeker is makkelijk in gebruik:: je opent de beker makkelijk met 1 hand en je kunt overal een slok uit de dop nemen. 

Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 0 / 5. Stemmen 0

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram