Leestijd: 3 minuten
49 x gelezen

Gebruik de WDT Tool voor de perfecte espresso

wdt tool

Gadget alert: perfectioneer je espresse met de WDT Tool. De wat? De WDT Tool staat voor Weiss Distribution Technique. Maar dat zegt je misschien nog steeds niet heel veel. In het kort: door de WDT tool te gebruiken, voorkom je channeling en til je de extractie van je koffie naar een hoger consistentieniveau. De WDT Tool is daarom deze keer de gadget van de maand. Zeker nu wetenschappers hebben aangetoond dat je koffiebonen nog beter smaken als je ze voor het malen een beetje vochtig maakt. En daardoor wordt de WDT Tool nog belangrijker.

De WDT Tool uitgelegd

In het kort zorgt de WDT Tool ervoor dat je gemalen koffie in je filterbak geen klontjes meer bevat. Dat kan namelijk gebeuren doordat je de koffiebonen op een verkeerd maalniveau maalt. Of dat je koffiebonen (te) vochtig zijn. Met de WDT Tool roer je door je gemalen koffie en haal je deze klontjes weg. Daarna verdeel en tamp je de gemalen koffie aan. De extractie zal daardoor consistent zijn en je voorkomt channeling. 

Dit is ook interessant voor jou:  HKliving koffiekopjes: perfect voor je espresso

Maak jij je koffiebonen voor het malen altijd nat? Dan is de WDT Tool zeker een must have. Denk je nu? Koffiebonen natmaken, wtf? Lees dit artikel eens. 

En wie houdt er niet van lijstjes? Juist, niemand! Daarom 3 voordelen en 3 nadelen van de WDT Tool op een rij

3 voordelen WDT Tool

  1. De WDT Tool helpt je bij het gelijkmatig verdelen van de koffie in de filterbak, waardoor je een gelijkmatige verdeling van het water over je gemalen koffie krijgt (extractie). Door channeling te voorkomen krijg je een betere smaak en een volle body in je espresso.
  2. De WDT Tool helpt ook bij het voorkomen van luchtbellen in de koffie, wat weer leidt tot een betere crema
  3. De WDT Tool zorgt voor een consistente extractie van de koffie, waardoor je elke keer dezelfde smaak krijgt. Dit is belangrijk voor mensen die van consistente kwaliteit houden.
Dit is ook interessant voor jou:  Koffie accessoires

3 nadelen WDT Tool

(nou ja, eigenlijk kon ik er maar 2 bedenken:))

  1. Prijs: Een kwalitatieve WDT Tool is niet goedkoop. Maar hé, dan heb je ook wat.
  2. Soms zijn de naaldjes zo scherp (ze zijn dan gemaakt van acupunctuurnaalden) dat je jezelf eraan kan bezeren. Let hier dus op als je een WDT Tool koopt.

WDT Tool online kopen

Een WDT Tool koopt je eenvoudig online. Echter dit is mijn favoriet: de WDT tool van Barista Essential! En zoals ze het zelf omschrijven: “Andere WDT-tools zijn vaak gemaakt met acupunctuurnaalden welke erg pijnlijk zijn als je misgrijpt. Onze WDT tool is gemaakt met 4 naalden die een diameter van 0,4 mm hebben. Hierdoor kun je jezelf niet prikken aan de naalden en zullen ze niet buigen bij gebruik.”

Handtekening

All you need is a good coffee and some good stuff to read…

Tips, tricks en leuke weetjes over specialty coffee.

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 0 / 5. Stemmen 0

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram