Leestijd: 2 minuten
687 x gelezen

Zelf ijskoffie maken

Zelf ijskoffie maken

Zin in ijskoffie? Wie niet! Zelf ijskoffie maken, hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ik deel graag de lekkerste én makkelijkste ijskoffierecepten met je! Zet de koffie maar alvast klaar!

Affogato

Laten we beginnen met de meest makkelijke, een typisch Italiaanse ijskoffie: de affogato. Niets meer dan een bolletjes vanille-ijs waarover je een versbereide espresso schekt. Héérlijk! Ook lekker met hazelnootijs of stratiatella-ijs. Of eigenlijk gewoon lekker met elke smaak ijs dat je lekker vindt!

Dalgona koffie

Ik heb al eens eerder een dalgona koffierecept met je gedeeld. Wil je van de dalgona koffie een ijskoffie maken? Doe dan voordat je de melk in een glas schenkt en je fluffy koffie mengsel erop lepelt, wat ijsblokjes in het glas. Roer met een lepel lekker door en voilà een ijs dalgona koffie. 

Het toetje: Nutella ijskoffie!

Oké, dit is mijn favoriet. Ijskoffie met nutella! Voor dit recept ben je wel wat langer bezig, maar dan heb je ook wat!

Dit is ook interessant voor jou:  Babyccino maken

Wat heb je nodig:

  • 5 eetlepels Nutella :)
  • 165 ml hazelnootrijstdrink
  • 30 g ongebrande hazelnoten
  • 15 ijsklontjes
  • 100 ml espresso 

Laat in een pannetje de helft van de Nutella met zo’n 15 ml hazelnootdrink in een minuut op laag vuur smelten. Verdeel de gesmolten Nutella over de binnenkant van de glazen. Hak ondertussen de hazelnoten fijn en rooster ze in een koekenpan. Doe de ijsklontjes, de espresso, de rest van de hazelnootdrink en de rest van de Nutella in een blender. Verdeel de ijskoffie over de glazen. Garneer met de geroosterde hazelnoten.

Handtekening

Wat vond je van dit artikel?

Average rating 2 / 5. Stemmen 1

Er is nog niet gestemd. Wees de eerste!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op Instagram